Italië is het land wat gekenmerkt wordt door verschillende onderwerpen zoals de italiaanse keuken, de italiaanse romantiek, de italiaanse wijn en natuurlijk de mode. Italië is een echt modeland en wordt ook als zodanig gezien door velen. De bekendste modemerken komen uit italië, zoals merken als Versace, Dolce e Gabbana en Bruno Banani, lotto, etc. Allerlei kledingmerken die je in het straatbeeld tegenkomt komen uit italië. Toch zijn er een aantal nieuwe merken die we graag even onder de aandacht willen brengen. Lees daarom snel verder en ontdek de nieuwe en opkomende merken uit Italië van dit moment.

#1: Via Delle Rose

Via Delle Rose, vaak afgekort tot #VDR, is een premium kledingmerk dat opgericht is in 2004 door een zekere Luigi Midulla. Hij had een carrière waarbij hij langere tijd voor verschillende modemerken werkte, maar uiteindelijk wilde hij graag voor zichzelf beginnen en startte hij #VDR. Dit moest namelijk een frisse nieuwe richting uitgaan. Inmiddels is het modemerk sinds 2007 ook internationaal verkrijgbaar, waaronder ook in Nederland. Als je VDR kleding wil kopen, dan hebben we een echte aanrader voor je.

#2: Vivetta

Vivetta is een Italiaans merk geboren in september 2008. Vivetta werd in 2008 opgericht door Vivi Ponti, de ontwerpster. Het lanceerde zijn eerste collectie op de fresh lounge “who’s next” wedstrijd als de prestigieuze winnaar, en is snel uitgegroeid tot een van de meest gewilde merken door jonge ontwerpers in Italië.

#3: Gia Couture

Gia Couture werd in 2016 opgericht door ontwerpster Barbara Borghini en is vernoemd naar haar dochter Ginevra, als krachtige inspiratiebron. Spannende nieuwe lanceringen en exclusieve samenwerkingen door de jaren heen hebben het merk bekend gemaakt voor modeliefhebbers wereldwijd.

#4: Roberto Festa

Het merk Roberto Festa werd opgericht in 2008 en maakte zijn eerste verschijning in Milaan, gevolgd door het debuut van de lente-zomercollectie 2009 in Parijs. Roberto Festa is een ontwerper wiens ervaring hem overstijgt en die zijn wortels vindt in de naoorlogse periode, net na de Tweede Wereldoorlog; een traditie die door vaders wordt doorgegeven aan hun zonen.

Pin It on Pinterest