Er zijn vele redenen waarom handgemaakte sieraden een gevoel oproepen, iets dat massa geproduceerde sieraden zeker niet doen. Je zou kunnen zeggen dat een juwelencollectie zonder handgemaakte juwelen niet de veelzijdigheid uitstraalt van een collectie waarbij dit wel het geval is. Deze mooie sieraden worden meestal bij speciale gelegenheden gedragen. Maar daar zou jij je niet toe hoeven beperken.

Een uniek sieraad kopen is een goed idee!

Wanneer je gaat voor een uniek sieraad, dan spreken we al snel over handgemaakte exemplaren. Bij de vervaardiging van deze sieraden worden geen machines gebruikt en op deze manier zijn de handmatig gemaakte sieraden uniek Dit zorgt al snel voor een bepaald gevoel, dat er vanaf straalt. Een ideale manier om iemand blij te maken door het sieraad als cadeau te geven.

Handgemaakte sieraden hebben een speciale betekenis 

De betekenis die een handgemaakt sieraad heeft ontstaat al wanneer de maker uit de persoonlijke ervaring of inspiratie een sieraad maakt. De maker kan op basis van opdracht werken of gewoon autonoom werk maken. In sommige gevallen wordt de maker geïnspireerd door een nieuwe omgeving waar hij of zij is geweest. Dit was zeker het geval bij de ontwerper van de heren armband blauw van jaycs.nl. Tijdens een bezoek aan Bali zag de ontwerper de verschillende prachtige Balinese armbanden gemaakt van semi-edelstenen. Eenmaal terug in Nederland werd de inspiratie uit Bali omgezet in concrete armbanden voor mannen, vrouwen en kinderen. 

Het unieke van een handgemaakt sieraad wordt voor de drager onderdeel van de betekenis van het sieraad. Je kunt ook een persoonlijke boodschap erin laten graveren en het sieraad vervolgens cadeau doen, hoewel dat met semi-edelstenen niet heel snel gebeurt, eerder met zilver.  

Hoge kwaliteit 

Wanneer een ambachtsman een sieraad maakt, dan wil hij gewoon een topwerk maken.  Daardoor zijn handgemaakte sieraden van een hoge kwaliteit. In tegenstelling tot massageproduceerde sieraden, is er voor de handgemaakte exemplaren veel tijd en energie vrijgemaakt. Dat zie je ook af aan de afwerking. Elk exemplaar is een kunstwerk op zich. 

Aanwijzingen geven

Wanneer je kiest voor handgemaakte sieraden, dan is het mogelijk om aanwijzingen te geven hoe je de sieraden graag zou willen hebben. Op deze manier kun je dus persoonlijke design ideeën laten verwerken in het handgemaakte sieraad. Het kan bijvoorbeeld gaan om aspecten die voor de ontvanger van het sieraad belangrijk zijn, bijvoorbeeld een bepaalde symboliek. 

Wanneer je naar een handgemaakt sieraad kijkt, dan kun je direct zien hoeveel energie een vakman erin gestoken heeft. Het mag dat misschien zo zijn dat een handgemaakt sieraad niet het meest goedkoop is, de kwaliteit en de unieke uitstraling zorgt ervoor dat je zelf of degene die het cadeau krijgt erg blij is met het sieraad. Je moet deze sieraden dan ook zien als een investering. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om een persoonlijke, unieke kledingstijl met accessoires en al te realiseren.

Pin It on Pinterest