Tegenwoordig is alles low-end als je kijkt naar de verschillende collecties van de sieraden ketens die overal in elk winkelcentrum in Nederland een filiaal lijken te hebben.

Deze low-end sieraden hebben de neiging om heel snel stuk te gaan en ook af te geven. Daarbij is het ook zo dat heel veel mensen allergisch zijn voor goedkope sieraden omdat er allerlei stoffen in zitten die afgeven op de huid en / of irriteren. Daarom gaan wij altijd voor een goed advies: ga voor high-end sieraden. 

De high end sieraden zijn mooier 

In heel veel gevallen vinden mensen het erg prettig om sieraden te hebben die uniek zijn en dus waar niet iedereen meer ontloopt, dat zorgt er wel snel voor dat wanneer je op een feestje bent, jij de enige bent met de sieraden en dan kun je jezelf dus mooi in de kijker spelen.

Vaak zijn high-end sieraden ontworpen door ontwerpers met een specifiek idee over hoe sieraden moeten zijn en wat de symboliek of betekenis van een bepaald sieraad kan zijn. Natuurlijk ben je altijd nog zelf degene die bepaalt wat de symboliek van een bepaald sieraad is; je kan bijvoorbeeld het sieraad kado geven aan je dochter en zo een speciaal moment willen vieren met elkaar.

Welke sieraden zijn populair tegenwoordig?

Je ziet steeds vaker dat sieraden vanuit andere landen ingevlogen worden om hier gedragen te worden. Dit komt vaak voor wanneer mensen op vakantie zijn en in het land allerlei inheemse sieraden, die de mensen zelf gemaakt hebben, aanschaffen om mee te nemen naar eigen land. Je kunt tegenwoordig ook online sieraden bestellen die bijvoorbeeld uit Java afkomstig zijn. Sommige ontwerpers laten zich op een vakantie door dergelijke inheemse sieraden beïnvloeden, inspireren, om zo vervolgens zelf sieraden maken die er iets van weg hebben.

Het is ook mogelijk om sieraden te kopen bij mensen die soms wel eens met een kleedje in de stad zitten met zelfgemaakte sieraden. Dat is ook een uniek sieraad waar je echt wat aan kan hebben wanneer je een specifiek sieraad zoekt voor een unieke outfit.

Pin It on Pinterest