Het uitkiezen van een verlovingsring is een belangrijk moment. Je wilt het liefst je toekomstige trouwpartner compleet verrassen en overdonderen met een prachtige ring. Er is dus geen ruimte om tekort te komen. Een verlovingsring in Amsterdam kies je uit bij de goudsmid. Omdat er veel ringen te vinden zijn, is het handig om hulp en advies te krijgen. Lees daarom snel verder en let op onze tips.

Start met een vooronderzoek

Je kunt starten met het simpelweg bekijken van ringen. Door online te zoeken kan je al veel opties vinden. Kijk vooral naar de categorieën. Wil je een ring die op maat is gemaakt, speciale markeringen met bijvoorbeeld initialen of iets dergelijks? Of wil je juist de grootste diamant op de ring laten plaatsen? Het is allemaal mogelijk. Kader je opties af voordat je de winkel binnenstapt.

De steen op de ring

Diamanten zijn tegenwoordig op diverse manieren te verkrijgen. Controleer altijd of een juwelier is gecertificeerd. Je wilt immers niet dat je straks zit met een neppe diamant. Diamanten worden diep in de aarde gevonden en bijgeslepen tot de stenen die je terugvindt op de ringen. De grootte en de waarde worden vaak uitgedrukt in karaat. Daarnaast is het ook mogelijk om een Lab Grown diamant op je ring te laten plaatsen.

Natuurlijke diamant versus diamant uit het lab

De natuurlijke diamanten worden diep in de aarde gevonden en hebben de meeste waarden. Deze diamanten zijn gecreëerd door natuurlijke processen die soms meer dan 100 miljoen jaar duren. Tegenwoordig beschikken over de technieken om dit natuurlijke proces te versnellen tot circa 12 weken. Een diamant die is gekweekt in het lab is niet van een natuurlijke te onderscheiden en bestaat uit dezelfde samenstelling. Deze variant is vaak een goedkoper alternatief en stijgt ook in populariteit.

Een verlovingsring kiezen

Uiteindelijk kun je de keuze gaan maken. Neem nog in rekening waar je partner van houdt. Mogelijk heeft je partner al door laten schemeren welke type ringen of sieraden hij of zij  mooi vindt. Mocht je absoluut geen idee hebben, ga dan in gesprek met een juwelier en laat je adviseren. Daarnaast kun je kijken wat de laatste trends zijn op gebied van sieraden en dit mee laten spelen in je keuze.

Pin It on Pinterest