Het is een droom en een wens onder vele onder ons, het kunnen kopen van een horloge van Rolex! De Rolex horloges zijn erg populair en daarom zijn er zelfs wachtlijsten om een bepaald model te kunnen kopen, maar wist je dat je ook betrouwbare en kwalitatief goede pre owned horloges kunt kopen van dure merken waaronder Rolex? Uiteraard moet je goed letten op eventuele fraude, maar hier hebben we onder andere een aantal tips voor en delen we graag wat de voordelen zijn van een pre owned Rolex!

Laat het echtheidscertificaat controleren door een onafhankelijke Rolex retailer of juwelier. 

Bij het kopen van een horloge van een duur merk krijg je een echtheidscertificaat, zo kun je altijd aantonen dat het echt, om in dit geval, een Rolex horloge gaat. Wanneer je een tweedehands model aanschaft moet je goed letten op de staat en de echtheid van het horloge. Ga nooit alleen af of het gewicht of hoe het horloge aanvoelt. Tegenwoordig zijn er steeds ‘betere’ vervalsingen op de markt. Ook het echtheidscertificaat kan worden vervalst. Laat de certificaat, indien mogelijk, altijd eerst checken door een horlogemaker of juwelier.

Direct beschikbaar

Het voordeel van een pre owned horloge is dat hij direct beschikbaar is. Je hoeft dus niet maanden en/of jaren te wachten voordat je je Rolex horloge eindelijk in handen hebt. Zelfs recente modellen zijn vaak snel verkrijgbaar als pre owned horloge. Daarnaast is het mogelijk dat je een model vindt dat al uit de productie is genomen. 

De prijzen

Ook de prijzen kunnen in je voordeel werken. Het is niet altijd zo dat je met Rolex modellen een ‘koopje’ kunt krijgen, maar er is wel een kans. Houdt daarom de prijzen van het Rolex model dat je op het oog hebt, goed in de gaten. 

Pin It on Pinterest